Yapay Zeka, Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı Uzmanlık Programları Başvuruları Başladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda başlattığı nitelikli insan kaynağı yetiştirme programları kapsamında, Yapay Zeka, Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı alanlarında uzmanlık eğitimleri verilecektir.

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde uygulanacak bu eğitim programlarına, Üniversitemizin ilgili lisans bölümlerinde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilirler. Adayların 4’lük not sisteminde en az 2.80 ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir.

Program detayları:

• Yapay Zeka Uzmanlık Programı: Arçelik, Baykar, Cezeri, Havelsan, Huawei, Tübitak iş birliği ile Veri İşleme ve Entegrasyon eğitimi.
  • Otonom Sürüş Teknolojileri Uzmanlık Programı: Aselsan, AVL, Baykar, Ford, Togg iş birliği ile Otonom Sistem Geliştirme eğitimi.
  • Çip Tasarımı Uzmanlık Programı: Ankasys, Electra IC, Tütel, Yongatek iş birliği ile Sayısal Tasarım ve Doğrulama eğitimi.

Program boyunca öğrenciler eğitim kapsamında ara proje ve bitirme projesi hazırlayacaktır. Ayrıca mentorluk desteği de sağlanacaktır. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere eğitim aldıkları firmalar tarafından staj imkanı sağlanacaktır.

Başvurular ve detaylı bilgilere başvuru adresinden ulaşabilirsiniz.

Eğitim Süresi: 5 hafta temel eğitim + 25-30 hafta uzmanlık eğitimi
Başvuru Tarihleri: 26 Ağustos - 16 Eylül 2024